Kraniosakral Terapi, Æteriske olier, CBD med mere

Forslag til behandling

Influenza                         

Sundhedsstyrelsen forventer, at der truer en influenza-epidemi forude, hvor op til 25% af alle danskere kan rammes. 

H1N1 eller ”svineinfluenza” kaldes den influenza, som lige nu hærger store dele af verden. Hos langt de fleste som rammes, forløber den mildt.
Problemet er at den rammer enkelte udsatte grupper hårdt.
 

De mest udsatte

De mest udsatte grupper er mennesker med et svækket immunsystem; astmatikere, kraftigt overvægtige, hjertepatienter og mennesker med tendens til lungebetændelse.
Man melder fra U.S.A., at unge mennesker mellem ca. 15 – 26 år ofte rammes hårdt af influenza H1N1.

 

Homøopatisk behandling af influenza

Flere homøopatiske lægemidler har gode virkninger på infektioner, og der er mange års erfaring indenfor homøopatien med behandling af netop infektionsproblematikker. Homøopati virker ikke kun på bakterier (såsom antibiotika), men også på f.eks. virus. Virkningen kommer ved, at homøopatiske lægemidler ikke direkte henvender sig til selve bakterien eller virussen, men at lægemidlerne styrker og stimulerer kroppens eget immunsystem til at bekæmpe infektionen. Det er netop denne egenskab – immunstyrkelse – som gør forskellen på, om det er farligt at få influenza eller ej, og om influenzaen udvikler sig til mere alvorlige tilstande.

Lægeordineret medicin (f.eks. hjertemedicin eller antibiotika) udelukker ikke brugen af homøopatiske lægemidler. Der er ikke (som ved urtemedicin) interaktioner mellem de kemiske lægeordinerede midler og homøopatiske lægemidler. Man kan altså godt indtage begge typer af medicin samtidig, uden problemer.

 

Almen behandling:

Influron og Echinacea comp  (Allergica)

Influron er et lægemiddel som er sammensat så det passer på de symptomer, som en influenza-infektion giver. Gennem mange år har vi erfaring for, at Influron kan hjælpe på influenza. Influron virker først og fremmest effektivt, hvis man tager den i akut dosering, så snart man mærker de første symptomer. I reglen virker den sådan, at influenza-symptomerne mildnes væsentligt, og er overstået efter 2 – 3 dage.

Hvis influenzaen er kommet godt i gang, kan Influron stadig mildne symptomerne, dog i lidt mindre grad end hvis man tager den, lige når man bliver smittet. Lægemidlet forebygger også, at influenzaen ikke udvikler sig til f.eks. lungebetændelse.

 Akut dosis:   50 dråber i et glas vand drikkes slurkvist over 2 timer, derefter tages ca. 5 dråber hver time.
Dosering kan fortsættes indtil influenzaen er helt ovre, evt. kan dosis nedsættes til hver anden time, hvis infektionen er af mild karakter. 

Hvis man er i risikogruppen for at udvikle mere alvorlige tilstande under en influenza-infektion, kan man tage Influron forebyggende i den periode, hvor infektionen spredes blandt befolkningen. Influron indtages gerne sammen med Echinacea comp, som også virker forebyggende på infektioner i luftvejene.
Echinacea comp er et plantemiddel som generelt styrker immunsystemet. Det benyttes bedst forebyggende, og indeholder bl.a. Echinacea-planten, som styrker de hvide blodlegemer.  

Forebyggende dosis:          Influron – 10 dråber / 3 x dagligt i lidt vand.

                                                 Echinacea comp – 35 dråber / 2 x dagligt i lidt vand.

 

Tillægsbehandling:

 

Ferrum Phos D12 (Allergica)

Ferrum phos D12 er et middel som kan behandle infektion og betændelse i lunger og bronkier. Det bør bruges i kombination med Influron, bl.a. ved mistanke om begyndende lungebetændelse, eller blot for at beskytte lunger/bronkier mod infektion, hvis man tidligere har haft lungebetændelser. Teenagere udviser ofte symptomer på jernmangel, og kan derfor have stor glæde af at indtage Ferrum phos D12, som forebyggende behandling.  

 Akut dosis:    50 dråber i et glas vand drikkes slurkvist over 4 timer, så tages igen 50 dråber i et glas vand, som igen drikkes over 4 timer, osv.

 Forebyggende dosis:          10 dr. / 3 x dagligt.

(Hvis man ikke er syg endnu, og f.eks. udviser kronisk træthed og tegn på jernmangel eller tidligere har haft lungebetændelse.)  

 

 

Triplex comp  (Vala Pharma)

Triplex comp er et meget dybtgående og generelt immunstimulerende lægemiddel. Det indeholder bl.a. planten Echinacea samt stoffer som stimulerer bloddannelsen i knoglemarven, som virker opbyggende på thymuskirtlen. Lægemidlet kan bruges til forebyggende behandling af personer med et generelt svagt immunsystem. Det kan også bruges som akut behandling af en infektionstilstand. Bør tages sammen de andre mere præcist virkende lægemidler, såsom f.eks. Influron ved influenza.

Akut dosis:    1 drikkeampul inden sengetid hver aften.

Forebyggende dosis:  1 drikkeampul inden sengetid, hver 3. dag. 

 

Cinnabaris D6 (Allergica)

Cinnabaris er et godt middel mod halsbetændelse, uanset om det er pga. bakterier eller virus.
Lægemidlet kan kombineres med andre lægemidler efter behov.
Bør ved influenza tages sammen med Influron. 

Akut dosis:     1 måleske hver time til bedring indtræffer, derefter hver 2. time.