Kraniosakral Terapi, Æteriske olier, CBD med mere

Stillepunkt

enkelt og værdifuldt

Med en meget enkel KST-teknik kan børn og voksne bringes i stillepunkt – stillepunkt er en afspændingstilstand. Når en klient modtager stillepunkt, virker det som naturens egen doping. I stillepunkt kan kroppen reparere og styrke sig selv på egne betingelser.

Hvad sker der med kroppen i stillepunkt?

Man slapper af og hviler i afspændingstilstand, dette kan måles naturvidenskabeligt. Blodtryk og puls falder, med et EEG apparat, der måler hjernebølger kan man måle, at i stillepunkt befinder man sig i en tilstand af “Alfa-bølger”. Det er bevist, efter en tur i alfa-bølgerne bliver man kvikkere og hjernen fungerer bedre. Under stillepunkt er man ved fuld bevidsthed.

Afspændingstilstanden kan også opnås ved “power napping” og meditation. Det kan dog være svært eller næsten umuligt at bringe sig selv i afspændingstilstand, hvis man har ondt.KST behandleren kan med sin teknik meget let og effektivt hjælpe.

Stillepunkt er en meget enkel og fantastisk teknik – KST behandlerens grundskole.

Hvordan foregår det

Når KST behandleren giver stillepunkt: Voksne ligger på briksen med alt tøjet på. Børn og babyer kan ligge på briksen eller sidde på en forældres skød.
Teknikken udføres med meget blide hænder. Trykket er max. 4 gr. Terapeuten holder f.eks. enten i nakken eller på bækkenet. Det er kroppens centralnervesystem og cerebrospinalvæske, terapeuten holder på. Med et meget blidt tryk forsinkes cerebrospinalvæskens pumpebevægelse. I løbet af sekunder skifter klienten over på det parasympatiske nervesystem.
Klienten oplever nærmest at synker ned i madrassen og der breder sig en varm følelse i hele kroppen – som lykke.

Vi har brug for stillepunkt

Når man befinder sig i chok eller stress tilstand kan kroppen maksimalt overleve, og det er ikke mindst her at man har brug for stillepunkt, ellers kan konsekvensen let blive at kroppen hurtigere forfalder og/eller lettere bliver “angrebet” af sygdom. Stress og chok forhindrer kroppen i at reparere sig selv – man går rundt og “overlever”. Bringes man i stillepunkt “svitser” kroppen om til det parasympatiske nervesystem – afspænding.
Kroppen kan ganske naturligt begynde at reparere sig selv.

Kommer man ud for en ulykke (f.eks. piskesmæld) bør man bringes i stillepunkt så hurtigt som muligt, dette fjerner kroppens choktilstand, ellers spænder kroppen og kan ikke “slette” smerten og spændingerne.Går der 3 mdr. efter f.eks. et piskesmæld før man får sin første behandling er stillepunkt den helt rigtige behandling. Det tager blot længere tid for kroppen at komme ud af den smertefulde choktilstand.